080916-mitsubishi-colt?

Ljusskygg Mitsubishi visas i Paris

Inför den internationella bilsalongen i Paris visar Mitsubishi en första bild på en mystisk bil. Mitsubishi vill inte säga vad det är för bil eller vad den heter, men vi har våra föraningar.

Nu har Mitsubishi offentliggjort sin uppställning på den kommande bilsalongen i Paris. Nya Lancer Sportback ska visas vid sidan av rallyversionen av Lancer som ska ställa upp i nästa Dakarrallyt. Men dessa kommer även att få sällskap av en tredje, hittills okänd bil som ska begå sin världspremiär i Paris. Det finns ingen information om bilen och den mörka bilden är den enda som släppts. Bilden visar den numera välkända, hungriga Mitsubisihi-fronten som introducerades med nya Lancer, medan bilen på bilden har annorlunda strålkastare som med sina runda former säger oss att det inte är fråga om en specialversion av Lancer, utan en helt ny modell.

Mycket tyder på att bilen som ska visas i Paris med start den 2 oktober är produktionsversionen av crossoverkonceptet cX. I somras stod det klart att Concept cX från förra höstens Frankfurtsalong skulle bli verklighet. Då sades det att produktionsversionen av cX blir konstant fyrhjulsdriven och först ut med Mitsubishis nya dieselmotorer som ska klara den kommande Euro 5-normen. De nya motorerna sägs bli klassledande i fråga om effekt i förhållande till förbrukning.

Kanske ännu mer troligt är dock att bilen i själva verket är en den ansiktslyfta Colt. De rundade strålkastarna stämmer överens med de spionbilder som har knäppts av 2009 års Mitsubishi Colt. Spionbilderna har visat att Colt, som i nuvarande skick ser väldigt snäll ut i jämförelse med Mitsubishis övriga modellutbud, även den ska få den hajlika fronten med argsinta strålkastare.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!