London-taxin TX4 går i pension med stil

Efter lång och trogen tjänst läggs nu London-taximodellen TX4 ned och ersätts av en modern version med Volvoteknik. Men de sista exemplaren går inte direkt för reapris…

Ingenting är sig längre likt. Inte ens den gamla trubbiga London-taxin. Den nya versionen TX är en laddhybrid med teknik från Volvo. I och med det går nu den gamla modellen TX4 i pension – och det med flaggan i topp.

De sista exemplaren av modellen kommer nu i ett extra lyxigt utförande med saker som tvåtons Rolls-Royce-kulörer, kviltad läderklädsel, läderklädd ratt, tak med stjärnhimmel, tonade rutor och specialdesignad hög grill som för tankarna till den än äldre modellen Austin FX4.

Vill du erbjuda detta åt dina kunder får du skynda på. Bara två exemplar av versionen finns kvar till försäljning.

Vidare ska 2,5-litersdieseln från italienska VM Motori få en effektökning även om man inte säger med hur mycket.

Bilen byggs av Afzal Kahn som har en lång lista av specialbyggen bakom sig men som även är känd för sitta på det eftertraktade registreringsnumret ”F1”.

London Taxi TX4 Last Of Line Edition ska bara byggas i fem exemplar, varav tre redan är sålda för en pris på omkring 150 000 pund – närmare 1,8 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!