Lotus börjar tillverka Exige S

Trots den senaste tidens uppförsbacke för Lotus börjar den brittiska bilbyggaren nu tillverka Exige S. 0-100 på 3,8 sekunder och en prislapp på cirka 80 000 euro.

Det första tillverkade exemplaret av Lotus Exige S har nu rullat av bandet vid fabriken i Hethel. Bilen gjorde världspremiär förra året på bilsalongen i Frankfurt och har ett effektmässigt övertag på sin mindre kraftfulla syskonbil Exige med 88 hästkrafter, upp från 257 till 345 hästkrafter i Exige S. Effekthoppet sker tack vare att den turboladdade fyran i Exige bytts ut mot en 3,5 liter stor kompressormatad V6:a. Ny toppfart är 274 kilometer i timmen i den 90 kilo tyngre bilen.

 Enligt nya Lotus-chefen Aslam Farikullah är modellen särskilt viktig för det förlusttyngda företaget. 

 – Exige S markerar det första steget mot att säkra och sedan få företaget att växa. Vi är säkra på att den rätta tiden för Exige S är nu, säger Farikullah i ett pressmeddelande.

 Samtidigt passar Farikullah på att ge förre chefen Dany Bahar, som beskyllts för att ha slösat företagets pengar på ett extravagant lyxliv, en liten känga. 

 –Jag tycker inte om rampljus särskilt mycket. Jag vill låta våra bilar sköta snacket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!