101014-lotus-elite-cab

Lotus Elite cabbar ned

Efter konceptbonanzan i Paris ser vi med spänning fram emot vad Lotus kommer att göra i framtiden, hur många av koncepten blir verklighet? Den som föll extra hårt för GT-cabben Elite kan glädje sig åt att vi nu får se den med taket nedfällt.

Det fanns nästan ingen hejd på Lotus på årets Parissalong. Britterna visade koncept efter koncept, det ena snyggare än det andra. Vissa befinner sig långt ifrån serieproduktion medan andra kan komma att lanseras inom bara ett par år. Den stora granturismon Elite tillhör den tidigare kategorin, Lotus räknar med att ha modellen färdig för marknaden 2014, men det hindrar inte Lotus från att spinna vidare på Elite-hajpen.

På mässgolvet i Paris fick vi bara se Elite med taket uppfällt men nu har Lotus släppt ett datoranimerat filmklipp där Elite visar upp sig med taket nere, vi kan också ser hur själva fällningen går till. Bilen blir faktiskt ännu stiligare utan plåttaket monterat ovanför sittbrunnen och visst ser Elite ut som en het konkurrent till bilar som Aston Martin DBS Volante, Ferrari California och Maserati GranTurismo? Den enda haken är att nämnda bilar kommer att vara gamla, förmodligen tagna ur produktion, när det väl blir dags för Elite att rulla ut.

Under den helt släta motorhuven ruvar Elite på femliters V8 som ska finnas i en 542- och en 612-hästarsvariant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!