Lotus Evora får Sport Racer-paket

Vardagssportbilen Evora har visat sig vara en riktigt vass vagn med trevliga köregenskaper. Med Sport Racer-paket blir den ännu trevligare – för plånboken.

Att kalla Lotus Evora för en vardagssportbil är kanske att vara elak, för faktum är att den har visat sig vara en sällsynt körglad vagn – som nästan alla Lotusbilar. Skillnaden från sina föregångare är dock att Evora har den ovanliga egenskapen att fungera som vanlig bil också, något du kan läsa om i provkörningen här.

 Med Sport Racer-paketet blir egentligen Evora inte så mycket sportigare än tidigare. Exteriört ser vi skillnaden i det svarta taket, svarta fälgarna och svarta backspeglar samt ny främre och bakre spoiler. Invändigt är Evora Sport Racer i 2+2-konfiguration med svart eller rött läder och kontrasterade sömmar.

 Den riktiga skillnaden då? Ja, faktum är att Sport Racer-paketet inte gör Evora speciellt mycket rejsigare än original. Skillnaden är att det befintliga sportpaketet med möjlighet till vassare uppträdande och slitsade bromsskivor ingår, precis som ”tech pack” med DVD-läsare, 7-tumsskärm, farthållare, backkamera och pakeringssensorer.

Resultatet då? Ett betydligt lägre pris än om man hade kryssat i alla tillval var för sig. Och ett lite sportigare utseende förstås.

 Sport Racer-paketet finns som tillval till både 276 hästkrafter starka Evora och 345 hästkrafter starka Evora S med sin kompressormatade V6:a. I Storbritannien betingar Sport Racer-utrustade vagnar en prislapp på 57 900 respektive 65 900 brittiska pund för den motorsvaga respektive starka modellen. Det innebär en besparing på 6 450 respektive 7 150 pund.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!