080916-lotus-europa-diamant

Lotus firar 60 år med diamanter

När företagets 60 årsjubileum ska firas sparar Lotus inte på slantarna. I rak motsats till de Lotuska kärnvärderna har en Europa proppats full med diamanter till ett värde av 1,3 miljoner kronor.

2008 är ett stort år för engelska Lotus. I helgen drog festligheterna igång för att fira företagets 60 år långa liv. Vid ett evenemang i hemstaden Hethel i Norfolk i helgen visades bilen som ska markera jubileet. Ironiskt nog är jubileumsbilen så tvärt emot Lotus kärnvärden den kan bli. I 60 år har Lotus byggt lätta, enkla och underhållande sportbilar. Jubileumsbilen är dock en ultralyxig, diamantproppad Europa värd drygt 1,8 miljoner kronor.

Bilen har stylats i samarbete med Winsor Bishop, östra Englands främsta diamantspecialister. De har lyckats trycka in diamanter till ett värde av 1,3 miljoner kronor i en Lotus Europa. Av naturliga skäl sitter alla diamanter på bilens insida. Växelspaken och instrumentbrädan är tillsnofsad med diamanter och även instrumenteringen har fått ett nytt utseende med siffror utgjorda av en mängd små diamanter. I övrigt har interiören snyggats till med svindyr läderklädsel och bilens utsida har fått en speciell högblank svart lack. Av säkerhetsskäl är bilen som visas upp i samband med 60 årsjubileet försedd med fuskdiamanter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr