Foto: Martin Fördal Persson

Lotus ska visa ny modell i Genève

Förra året berättade Lotus att det inte blir någon ny Esprit, men nu är det avslöjat att de tar med sig en ny modell till bilsalongen i Genève.

Lotus har de senaste åren gått på tomgång utan att presentera några egentliga nyheter, förutom rapporter om ekonomiska problem. Under en lång tid har det dock pratats om att en ny Esprit är på gång, ett utvecklingsarbete som Lotus under förra året lade ned.

Nu meddelar Lotus i ett uttalande att de kommer att presentera en ”spännande ny bil” på bilsalongen i Genève i mars. Exakt vad det kan röra sig om är i nuläget oklart men vi kan gissa att det eventuellt kan röra sig om en ansiktslyft version av Evora.

I samband med att nedläggningen av en ny Esprit rapporterades under hösten förra året berättade Lotus att de även överväger en sedan- eller crossovermodell. Med tanke på de senaste årens massiva crossovertrend kan det kanske vara så att vi får se en Lotus-crossover i Genève.

Lotus meddelar även att försäljningen världen över under de senaste nio månaderna har ökat med 54 procent, 81 procents ökning i Europa, siffror som innebär en total försäljning om 1 565 bilar. Samt att de nu har 163 återförsäljare vilket är 25 fler än för nio månader sedan, och att de under 2015 planerar att slå upp portarna till ytterligare 50.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!