080125-lotus-miljövänligt

Lotus vill bli miljöbäst

Lotus avser att bli världsledande på miljövänlig bilteknik. Lotus vd Mike Kimberley tror att efterfrågan på hybridbilar kommer att öka markant, och han vill att Lotus ska bli världsledande i segmentet.

Mike Kimberley har mycket stora förväntningar på den lilla brittiskättade sportbilstillverkaren. I samband med att det blev känt att Lotus ska hjälpa till i utvecklingen av en ny fordonsindustri Saudiarabien, avslöjade Mike Kimberley företagets gröna framtidsplaner. Han är övertygad om att Lotus kommer att spela en avgörande roll i arbetet att göra världens bilpark mer miljövänlig. Detta ska åstadkommas genom att Lotus Engineering levererar tekniska lösningar till andra tillverkare. Om miljösatsningen även innebär att själva märket Lotus ska börja bygga hybridbilar framgår inte av Mike Kimberleys uttalande.

Om så vore fallet har Lotus minst sagt en bra grund. Den långa traditionen av att bygga små och lätta bilar skulle kanske lämpa sig mycket väl i kombination med den moderna hybridtekniken. Redan idag kan väl inte Elise, Exige eller Europa beskyllas för att vara några miljömonster, så länge de körs med ett visst mått av förnuft.

För övrigt meddelade Mike Kimberley att arbetet med ”Project Eagle” går mycket bra. Den kommande modellen är en Gran Turismo som Mike Kimberley sade sig ha provkört själv, och han ska ha blivit ”mycket imponerad”. Project Eagle kommer att visas på London Motor Show i juli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!