Lynk & Co 01 – film från provkörningen

Hans Hedberg tog den gamla handelsrutten Sidenvägen österut och landade i Kina. Väl där fick han provsmaka det senaste från landet, som egentligen är från Göteborg. Häng med honom under första provturen i suven Lynk & Co.
Hela provkörningen läser du i Teknikens Värld nr 1/2018.

01 är Lynk & Cos första modell, en bil som presenterades i Göteborg redan i fjol. Denna Volvo-kusin, med samma plattform som XC40 och drivlinor från det svenska märket, har nyligen börjat säljas i Kina. Och vilken start den fick, den slog nämligen till med ett världsrekord som heter duga. På lite mer än två minuter förhandsbeställdes inte mindre än 6 000 stycken Lynk & Co. Under 2019 kommer 01 till Europa.

I samma veva passade Teknikens Världs testchef Hans Hedberg på att bege sig till Shanghai för att där stifta bekantskap med modellen. I filmen ovan får du hänga med på en första tur i Lynk & Co 01 som andas både Volvo och Saab.

Hela provkörningsrapporten finner du i Teknikens Värld nummer 1/2018 som kommer ut till prenumeranter och butiker med start den 20 december. Vill du smygläsa lite redan nu kan du spana in vår direktrapport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!