Mamba GT3 Street – BMW M4 Coupé på anabola

431 hästkrafter blir 720 när Hoffy Automobiles förvandlar BMW M4 Coupé till ett monster.

Den går knappt att känna igen, BMW M4:an som utgör grunden till bilen vi ser på bilderna här. Amerikanska trim- och stylingfirman Hoffy Automobiles presenterar nämligen Mamba GT3 Street Concept i illustrationsform nu. En produktionsversion ska visas i februari nästa år, samtidigt som byggsatsen lanseras.

Hoffy Automobiles har GT3-konverterat BMW:s prestandacoupé – med allt vad det innebär och mycket till. Ännu får vi inte se insidan, men även där ska förändringarna vara nästan lika radikala som på utsidan.

En annan radikal förändring är BMW:s raka sexa som i originalutförande har 431 hästkrafter. I Mamba-utförandet klämmer maskinen ur sig 720 hästkrafter. En massiv effektökning om 67 procent. Maxvridet sägs öka med cirka tio procent, vilket bör innebära drygt 600 newtonmeter.

0-97 km/h avverkas på under 3,1 sekunder vilket gör Mamba (som kanske borde vara grön) ungefär sekunden snabbare än BMW:s originalkärra.

Mamba GT3 Street är byggd för att vara laglig på gatan, därav ordet ”Street” i namnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr