Många trafikbrott vid skolor

I samband med skolstarten har Polisen varit extra vaksamma över trafiken vid landets skolor. Nu kommer en delrapport med resultat från Kronobergspolisens insatser.

Kronobergspolisens skolstartsövervakning innebar att många tusen bilister kontrollerades i länet.  I samband med kontrollerna rapporterades 322 bilister för olika trafikförseelser eller brott. Även 14 skolskjutsar kontrollerades och 57 procent av dessa hade mer eller mindre allvarliga brister som polisen upptäckte vid inspektionerna. Extra kontroller genomfördes på 14 skolskjutsar och det var endast 6 av dem som inte hade några anmärkningar vid kontrollerna. Detta innebär att 57 % av skolskjutsarna hade brister som rapporterades av trafikpoliserna.

I samband med kontrollerna som utfördes under vecka 35 och 36 genomfördes 2 015 utandningsprov. 10 rattfyllerister upptäcktes, 227 bilister rapporterades för hastighetsöverträdelser och 26 bilister för att de inte använt bilbälte. 18 körkort omhändertogs och tolv olovliga körningar rapporterades. Åtta fordon som framfördes med körförbud rapporterades samt 39 övriga trafikförseelser rapporterades. Dessutom utfördes 40 stycken flygande inspektioner.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!