Foto: Foto. DEA

Marijuana för en miljon dollar hittades i nya Fordar

En Fordhandlare i Ohio, USA gjorde en ovanlig upptäckt förra veckan när de inspekterade en leverans från fabriken i Mexiko. Bilarnas reservhjulsutrymmen var fulla med Marijuana.

Det var i slutet av förra veckan som myndigheterna i Ohio, USA, rapporterade om fyndet. 15 Ford Fusion (Mondeo i Europa) har använts för att smuggla in 220 kilo hårt förpackad marijuana värt mer än en miljon dollar över gränsen till USA.

Upptäckten gjordes först av serviceavdelningen hos en Fordhandlare i Portage County, Ohio, när en person i personalen upptäckte en pressad bal med marijuana under en leveransinspektion. Myndigheterna kontaktades och hittade senare ytterligare fem bilar på tågstationen i Warren, Ohio, och nio hos bilhandlare i Ohio och Pennsylvania – alla lastade med omkring 14,5 kilo av den olagliga växten i halvmånformade paket.

Drogerna är värda mer än en miljon dollar, enligt Silverio Balzano vid narkotikapolisen i Ohio.

– Vi tror inte att det var meningen att drogerna skulle ta sig hela vägen till handlarna. Kartellen hade sannolikt tänkt lasta ur bilarna innan de kom så långt, säger han till Automotive News.

Balzano berättar för tidningen att marijuanan var av en lågkvalitetstyp som vanligtvis kommer från Mexiko. Ford bygger både Fusion och Lincoln MKZ i sin fabrik i mexikanska Hermosillo. Bilarna fraktades sedan till Ohio med tåg, efter att ha korsat gränsen i Arizona.

Ford har inlett en omfattande utredning, men säger sig vara säkra på att den oönskade extralasten inte hamnade i bilarna på Fords egna fabriker eller terminaler.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!