Maserati Alfieri

Maserati Alfieri kan komma att byggas

Maserati visade nyligen upp sin senaste konceptbil Alfieri på bilsalongen i Genève, nu kommer uppgifter om att den kan komma i produktion.

Chryslers VD Sergio Marchionne hintade nyligen att deras senaste konceptbil Alfieri kan komma att produceras. – Plattformen och motorerna har vi redan så produktionen skulle kunna starta inom 24-28 månader. Säger Marchionne.

Produktionsversionen kommer troligtvis baseras på samma plattform som nya Quattroporte och Ghibli, medan motorerna kan hämtas från den sistnämnda vilket betyder twinturboladdad treliters V6:a på 3,0 liter med 330 eller 410 hästkrafter. Om Alfieri byggs kommer den troligtvis att få ungefär samma prislapp som Jaguar F-Type, som också blir en av huvudkonkurrenterna, alltså mellan 7-800 000 kronor.

Samtidigt kommer också uppgifter om att Maserati Levante, märkets kommande suv, som egentligen var tänkt att börja produceras senare i år blir skjuten på framtiden och förväntas först någon gång under nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!