Maserati Alfieri

Maserati Alfieri ska byggas

Nu är det klart att konceptbilen Maserati Alfieri ska byggas och kommer som både coupé och cabriolet.

Konceptbilen Maserati Alfieri som visades på årets bilsalongen i Genève är klar för produktion. Motorutbudet kommer att bli en V6-motor som levererar 410, 450 eller 520 hästkrafter, med den svagaste kommer Alfieri att vara bakhjulsdriven medan de två starkare alternativen blir fyrhjulsdrivna. Coupémodellen av Maserati Alfieri väntas lanseras under 2016 medan cabrioleten kommer året efter.

Innan vi får se Alfieri på vägarna kommer dock crossovermodellen Levante att presenteras, något som troligtvis kommer att ske under nästa år. Motoralternativen till den blir två V6:or på 350 och 425 hästkrafter, en V8:a på 560 hästkrafter och tre dieselalternativ som levererar 250, 275 och 340 hästkrafter. Samtliga blir fyrhjulsdrivna.

2018 väntas också nya GranTurismo, som placerar sig över Alfieri i modellprogrammet, att dyka upp. Den blir mest troligt bakhjulsdriven och kommer att drivas av en V8:a på 560 hästkrafter. Någon GranCabrio nämns ej och det betyder troligen att cabrioleten slopas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!