Maserati bygger Alfa Romeo 4C – och lanserar tre nya modeller

Tre nya modeller, i tre olika segment, är vad Maserati har i pipeline under de kommande två åren. Dessutom har man fått förtroendet att bygga Alfa Romeos nya sportbil 4C.

Runt mitten av april brukar Fiat-koncernen årligen avslöja valda delar av sina framtidsplaner, och i går gick man ut med uppgifter om vad Maserati har i rockärmen för de kommande åren.

Tre nya modeller ska Maserati presentera inom de kommande två åren. Dessutom i tre olika segment. Dels kommer Jeep Grand Cherokee-baserade suven Kubang, som vi redan sett som konceptbil, att hamna i produktion, dels kommer en helt ny Quattroporte att visas upp. Dessutom kan det vara den mindre Maserati-modell, som vi tidigare berättat om, som hinner hitta ut inom de kommande två åren. 

Det nya gänget av Maserati-produkter ska nå större marknader än i dag. Som ett resultat ska volymen öka till 50 000 bilar år 2015. Detta gör att Maserati också växer ur sina fabrikslokaler inne i centrala Modena, och även övertar den tidigare Bertone-fabriken som Fiat-koncernen köpte för två år sedan. För att uppgradera fabriken investerar man 500 miljoner euro, motsvarande ca 4,5 miljarder kronor.

Samtidigt berättar man också att Maserati kommer att producera en ny Alfa Romeo-modell. Vilken det är framgår inte pressmeddelandet, men enligt källor inom Fiat-koncernen är det Alfa Romeos Porsche Cayman-utmanare 4C det rör sig om. Modellen, som vi redan sett som koncept, vet vi ska presenteras i produktionsklar version under året, och enligt pressmeddelandet kommer produktionen påbörjas i maj nästa år. Årstakten ligger då på upp till 2 500 bilar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!