101123-maserati-jeep-suv Foto: Bill Delaney

Maserati bygger suv på Jeep Grand Cherokee

Den beryktade Maserati-suven ser ut att bli verklighet. Fiat/Chryslers vd Sergio Marchionne uppger att Jeep Grand Cherokee ska användas som grundstomme för en suvmodell med Maserati-logga i fronten.

Porsche Cayenne får se upp, snart är den inte ensam om att vara en suv med sportbilslogga. Fiats och Chryslers vd Sergio Marchionne avslöjar nämligen i en intervju med Wall Street Journal att Maserati ska bygga en ny modell och att det handlar om en suv.

Marchionne säger till tidningen att den nya bilen ska börja tillverkas 2013 och därefter säljas runt om i världen. Den nya Maseratin ska till stor del baseras på nyligen lanserade Jeep Grand Cherokee och sättas ihop jämsides med denna i Jefferson North-fabriken i Detroit. Enligt Marchionne är Grand Cherokee-plattformen en mycket bra konstruktion och det finns ingen anledning att inte utnyttja den för en Maserati-suv.

Rykten om en suvmodell från Maserati har cirkulerat sedan en tid tillbaka, det har bland annat sagts att den ska drivas av en Ferrari-V8, men det här är första gången modellen bekräftas av någon i ledningen. Maserati-anhängare kanske får kalla kårar av tanken på att treudden ska klistras fast på en amerikansk suv men om man kommer ihåg att samma plattform även används till Mercedes ML känns steget inte lika långt.

Det här blir inte första gången Chrysler och Maserati gör något tillsammans. Man ska inte glömma bort den udda Chrysler TC by Maserati som tillverkades i Milano i slutet av 1980-talet.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!