Maserati-diesel får fejkat motorljud

Maserati planerar släppa sin första dieselmotor inom ett par år men för att dieselknattret ska låta sportigare överväger man att fejka ett mulligare motorljud med högtalare.

Dieselbilar är nära nog ett måste för alla biltillverkare som vill ha en andel av den europeiska marknaden. 2014 kommer även Maserati sälla sig till skaran i och med lanseringen av suven som vi fick en föraning om i och med konceptbilen Kubang. När den produktionsklara Kubang börjar byggas om två år blir den också den första dieseldrivna Maseratin, på samma sätt som Cayenne blev den första dieseldrivna Porschen.

 Vice vd för produktutveckling på Maserati, Roberto Corradi, vill inte säga vilken dieselmotor som kommer hamna under huven men en trolig kandidat blir den tre liter stora V6:an från Jeep Grand Cherokee på 240 hästkrafter.

 I rädsla för att Maseratis sportiga image får sig en törn av dieselknattret överväger Roberto Corradi högtalare med sportigare motorljud. Exakt hur ljudet kommer låta är inte klart men en möjlighet är att man använder bilens stereo så att föraren får en illusion av en något snabbare motor än oljebrännaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!