Foto: Maserati

Maserati firar sin racinghistoria med specialversioner

95 år efter Maseratis debut i racingvärlden hyllar italienarna sig själva med unika upplagor av Levante-suven och Ghibli-sedanen kallade F Tributo.

Maserati har en lång historia inom motorsporten och är på väg tillbaka till racerbanan med nya supersportbilen MC20, efter flera års frånvaro. För 95 år sedan vann företagets grundare Alfieri Maserati på Targa Florio med märkets första racerbil Tipo 26. 

Detta ska givetvis firas och Maserati avser att göra det i stil med ett särskilt trimpaket för suven Levante och sedanen Ghibli. Paketet kallar man F Tributo och kommer bland annat med gula bromsok och matchande invändig styling som ska föra tankarna till bilen Juan Manuel Fangio rattade i Maseratis Formel 1-debut.

1 av 4 Foto: Maserati
2 av 4 Foto: Maserati
3 av 4 Foto: Maserati
4 av 4 Foto: Maserati

Levante F Tributo levereras med svarta 21-tums Anteo-fälgar och Ghibli F Tributo med motsvarande Titano-fälgar. Bilarna kommer finnas tillgängliga i två färger – en röd kallad Rosso Tributo och en blå kallad Azzuro Tributo. 

Vad specialversionerna kommer kosta och om de kommer vara tillgängliga för Europa är dock dessvärre inte helt klarlagt ännu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!