Daniel Frodin gillar Maserati Ghibli

Maserati Ghibli – tre snabba från provkörningen

Maserati ska ta upp jakten på BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Man gör det med en helt ny modell men med ett gammalt namn. Daniel Frodin har åkt till Italien för att provköra nya Ghibli.

Buongiorno Daniel! Var i Italien lyser solen på dig?

– Jag är i vackra Toscana, närmare bestämt i Siena. Varmt är här också, nästan kroppstemperatur. 36 grader med andra ord.

Du kör Maserati Ghibli, en bil som fått många att skriva av sig på teknikensvarld.se. Hur upplever du den?

– Ghibli är snygg, mycket bättre i verkligheten än på bild. Den är också överraskande rymlig, både fram och bak. Motorerna är fina, oavsett om de går på diesel eller bensin. Från 275 hästar i Ghibli Diesel till 330 samt 410 i Ghibli och Ghibli S.

Tror du att Ghibli kommer att lyckas?

– Med ett konkurrenskraftigt pris så finns det alla förutsättningar för succé. Det är ett måste med tanke på att Maserati, som förra året sålde 6 200 bilar, har som mål att sälja 50 000 bilar 2015. Ghibli är alltså oerhört viktig och rätt pris kan absolut locka kunderna som annars tittar på 5-serie och E-klass. Säljpremiär är det i september.

Allt om Maserati Ghibli och hur den upplevs bakom ratten, i passagerarstolen och i baksätet kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 16/2013 som utkommer 18 juli. För att försäkra dig om att inte missa just det numret, lätt hänt i semestertider, rekommenderar vi vårt kanonerbjudande på en prenumeration.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!