070221_maserati

Maserati Gran Turismo presenterad!

Redan i går kunde vi visa bilderna på en ny Maserati. I dag offentliggjordes bilen. Här är nya Gran Turismo!

Sagolikt vacker eller sorgligt ful? Av kommentarerna från i går att döma går meningarna om nya Maserati Gran Turismo isär. Det är hursomhelst designhuset Pininfarina som stått för formerna.

Bilen är 2+2-sitsig, enligt italienska mått. Vi ser fram emot att provsitta på bilsalongen i Genève. Någon närmare information om mått och vikt har inte offentliggjorts, däremot uppges Gran Turismo vara utrustad med en V8 på 4,2 liter och 405 hästkrafter. Stor motor till trots är viktfördelningen idealiska 49 procent fram respektive 51 procent bak.

Kraften når bakhjulen via en automatlåda, samma som nyligen presenterades i Quattroporte. En adaptiv historia som hela tiden anpassar växlingarna till körsituationen. 

Maserati har en lång och stolt tradition av Gran Turismo-modeller. Den första, Maserati A6, debuterade även den i Genève, redan 1947. Då som nu stod Pininfarina för designen. A6 byggdes bara i 58 exemplar, räkna med betydligt större volymer för nykomlingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!