080926-maserati-mc-corse

Maserati GranTurismo MC Corse Concept

Maserati släpper nu de första bilderna på GranTurismo MC Corse Concept. Genom en rad uppgraderingar har den italienska skönheten förvandlats till en frustande kurvkramare avsedd för racingbanan.

Med ett motorsportarv som överträffar det mest vore det nästan skamligt av Maserati att inte fortsätta på de anrika traditionerna. Kanske delar Maserati den åsikten. Nu visar italienarna i alla fall sitt senaste koncept – GranTurismo MC Corse. Receptet är egentligen lika enkelt som lyckat. Tag en av bilvärldens vackraste bilar, skruva upp den ett snäpp, anpassa den för racingbanan och gör det redan vackra namnet ännu vackrare – ut kommer en racinganpassad bil som åtminstone utseendemässigt slår konkurrenterna på fingrarna.

GranTurismo MC Corse Concept bygger i grunden på GranTurismo S. 4,7-liters V8-motorn är densamma, om än i uppgraderat utförande. De italienska ingenjörerna har lyckats stressa ur motorn 10 extra hästkrafter. Det totala antalet hästkrafter uppgår till 450. Ett nytt luftintagssystem och ett nytt avgassystem är de främsta orsakerna till den ökade effekten. Informationen om de racemässiga uppgraderingarna är än så länge knapphändiga. Vi får dock veta att den ökade effekten åtföljs av större bromsskivor, styvare fjädring och en rullbur enligt FIA-standard. Dessa förändringar räcker dock inte för att göra GranTurismo MC Corse till den racingbil den är. De mest påtagliga förändringarna återfinns utanpå skalet. Såväl den kraftigt förändrade fronten som den bakre diffusern ger bilen helt ny aerodynamik.

Häromdagen flaggade Maserati för att de skulle överraska oss på nästa veckas Parissalong. Det talades om en ny modell, om det är GranTurismo MC Corse som är den nya modellen är ännu oklart. Maserati uppges ha två nya cabrioletmodeller på gång, kanske är det i stället någon av dem som är Parisöverraskningen. Vad det gäller GranTurismo MC Corse har Maserati inte avslöjat om den bara är en konceptmodell eller en kommande produktionsbil. Det ryktas om att Maserati har planer på att gå in FIA GT-mästerskapet, alternativt skapa en egen serie runt bilen.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!