100921-maserati-mc-stradale

Maserati GranTurismo MC Stradale – snabbast hittills

Maseratis monter i Paris blir relativt tunnsådd på nyheter. En av Maserati-nyheter i Paris är GranTurismo MC Stradale som är den snabbaste treudden hittills.

GranTurismo S är tydligen inte tillräcklig. Maserati säger sig ha många kunder som har efterfrågat en gatbil med racingpotential och har därför tagit fram en rejält vässad version av den linjesköna Gran Turismon. Den nya versionen kallas GranTurismo MC Stradale och är den snabbaste Maseratin hittills.

Maserati är än så länge förtegna om detaljerna men de känner sig redo att berätta att MC Stradale får effekten ur den 4,7 liter stora V8-motorn höjd till 450 hästkrafter, 10 mer än GranTurismo S. Det ska vara nog för att bryta den eftertraktade 300 km/h-spärren. Kalenderbitaren vet att GranTurismo S endast mäktar med 295 km/h, GranTurismo MC Stradale ska bli den första serieproducerade och gatregistrerade bilen från Maserati som kliver över 300 km/h-markeringen.

MC Stradale-tillägget medför även att GranTurismo får en argare uppsyn. En ny frontspoiler med svarta inlägg och breda sidokjolar ger bilen ett lägre och bredare intryck. Notera även bakänden där avgasutblåsen har letat sig in mot mitten. MC Stradale-behandlingen lär även innebära att GranTurismo har satts på bantningsläger men Maserati vill inte säga hur många kilon den har tappat. Mer information kommer i samband med Parissalongen om några veckor.

Läs mer

Provkörning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!