080225-granturismo-s

Maserati GranTurismo S till Genève

Maserati ska visas upp sin lovordade GranTurismo i en något vässad version på Genèvesalongen. Bilen får bokstavstillägget S för att uttrycka mer sport.

Maserati GranTurismo är redan en potent bil med sin 4,2-liters V8-motor. Den sprintar 0-100 km/h på 5,2 sekunder och toppar 285 km/h. Men detta är inte tillräckligt för vissa som har uttryckt sitt missnöje över att bilen är för slapp. Därför ska italienarna nu visa upp en vässad version som kommer att heta GranTurismo S, där S antagligen står för sport.

Det är okänt vad Maserati har gjort med maskinen under den långa huven, men enligt rykten på Internet så är det V8-motorn från Alfa Romeo 8C Competizione/Spider som kommer att ta plats mellan framskärmarna. Det innebär en volym på 4,7 liter, 450 hästkrafter (405 i vanliga GranTurismo) som tar bilen från 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Fetare bromsar får stopp på vagnen redan efter 35 meter. Dessutom får den en efterlängtad dubbelkopplingslåda.

Mer officiell information om GranTurismo S kommer i morgon.

Maserati GranTurismo S inscannad från ett informationsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!