051129_maserati_gp

Maserati kör karting med Johnny Herbert

Jenson Button, Johnny Herbert och Ralph Finman i samma kartingtävling. Dessutom med Maseratis "fabriksteam". Detta var den 27 november då välgörenhetstävlingen Johnny Herbert's Karting Challenge gick av stapeln.

Den 27 november i år kördes för elfte gången i rad Johnny Herbert's Karting Challenge, ett kartingjippo för injbudna kändisar och racingstjärnor som Le Mans vinnaren 2003, Guy Smith och F1-stjärnan Jenson Button. Ja och så f.d. F1-föraren Johnny Herbert själv så klart. Syftet med tävlingen är att få in välgörenhetspengar till flygambulansen i norra England samt till njurforskning i Storbrittanien. Pengar får man in på så sätt att inbjudna företag får köpa sig plats i en bil och på så vis skapa ett team.

Johnny Herbert körde säsongen 2004 en Maserati MC12 i FIA GT mästerskapet med blandade resultat. Hans gamla teamkollegor fick hur som helst en inbjudan till kartingtävlingen där man ställde upp med en sex man starkt lag.

Flera tävlingar kördes under dagen, men det stora loppet var långloppet där drygt 120 förare var uppdelade på 22 team som slogs om förstaplatsen i tre svettiga och hårda timmar. Ett händelserikt lopp där bl. a. Guy Smith lyckades med att spränga hela sin 270 cc motor och hade därmed kört klart i loppet. Efter de tre timmarna visade dock F1-förarna sin klass och såg till att ta sina team till topp tre. Team Frome med Jenson Button som kapten tog första platsen följda av f.d. Jordan-F1 föraren Ralph Firman på andraplatsen och Johnny Herbert på tredjeplatsen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!