081223-quattroporte-gt-s

Maserati Quattroporte Sport GT S – sportigare lyx

Maseratis sportlyxlimpa Quattroporte ska nu bli ännu sportigare. Med tillägget Sport GT S får Quattroporte 33 nya hästkrafter och en hel del andra pulshöjande uppgraderingar.

Den 12 januari visas den hetaste versionen av Maserati Quattroporte hittills. Platsen är den stora bilsalongen i Detroit. Redan i grundutförande har Quattroporte ofta ansetts vara ett av de körgladare alternativen i sin klass. När Quattroporte Sport GT S äntrar banan hoppas Maserati få fatt i kunder som vill åka bekvämt men inte utan körglädje. Maserati beskriver den själva som en körmaskin maskerad som en lyxsedan.

Quattroporte Sport GT S är en vidareutveckling av ”halvsportiga” Quattroporte S. 4,7-liters V8-motorn har, genom en ommappad ECU, fått 433 hästkrafter. Vanliga Quattroporte får nöja sig med 400 hästar ur en något mindre 4,2-liters V8, medan Quattroporte S med sina 430 hästar inte är långt efter Sport GT S. Men det är inte bara motorn som har fått sig en översyn. Den halvautomatiska ZF-lådan har fått sin mjukvara uppdaterad, medan fjärdingen har sänkts och fått en hårdare sättning. Ett nytt sportavgassystem ska ge ett djupare och ljudligare vrål ur de ovala, svartlackerade piporna baktill.

Kosmetiska nyheter är bland annat en ny svartlackerad grill, i vilken Maseratis treudd huserar, nu med vissa röda inlägg. Strålkastarinsatserna har fått ett lätt förändrat utseende med mörka krominlägg. I kupén hittas nya sportsäten.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!