100312-maserati-hybrid

Maserati ska också göra hybrider

2010 blev året då Ferraris första hybridbil visades. Inte helt oväntat visar det sig nu att kusinen Maserati också går i hybridtankar och att de tänker ta hjälp av Ferrari.

 Det här är ett tecken tydligare än något annat på att bilvärlden har förändrats radikalt. De två sportbilslegendarerna Ferrari och Lamborghini har redan avslöjat sina planer på att utveckla bilar med hybriddrift. I fjol presenterade Lamborghini en åtgärdsplan för att sänka modellprogrammets koldioxidutsläpp. I planerna ingår bland annat viktminskning och hybridsystem. På årets Genèvesalong fick vi se Ferraris första hybridsystem i konceptbilen HY-KERS. Nu kommer rapporter om att den tredje sportiga italienaren också tror på en hybriddriven framtid.

Inside Line har talat med källor som säger att Maserati kommer att utveckla ett hybridsystem som ska sitta i nästa generation Maserati-bilar. Maserati uppges till stor del förlita sig på det finansiellt starkare koncernsyskonet Ferrari och dess hybridforskning. Maserati uppges också arbeta för att minska vikten på sina relativt tungfotade bilar.

Jämfört med Ferrari och Lamborghini känns Maserati som en naturligare kombination med hybriddrift. Maseratis mer GranTurismo-inriktade bilar kan komma att må gott av en hjälpande elmotor och kanske blir nästa generation av Quattroporte först ut.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!