061207_maserati

Maserati släpper FXX-utmanare!

Maserati har fullständigt dominerat FIA GT1-mästerskapen under de två senaste åren med sin MC12 GT1. Nu kommer en "allmän" version av superracern med 155 hästkrafter fler än i tävlingsbilen.

I årets FIA GT1 vann Maserati MC12 GT1 märkesmästerskapet, team-mästerskapet och förarmästerskapet. Det blev dessutom två raka segrar i 24-timmarsloppet på Spa-Francorchamps. Nu visar Maserati upp den gatuvänliga versionen som fått tilläggsnamnet Versione Corse.

Maserati MC12 Versione Corse har 755 hästkrafter (GT1 har 600), elektrohydraulisk växellåda (GT1 har manuell) och ett passagerarsäte – för den som vågar åka med. 

I övrigt är det en ren banversion av Maserati MC12, kanske rentav en värdig utmanare till Ferrari FXX.

Priset blir en miljon euro plus skatt i alla länder så man får gräva djupt i plånboken för att få tag på en sådan. Hoppas det blir ansvarsfulla ägare så vi slipper fler rapporter om krockade superbilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!