Maserati Suv koncept 2012

Maserati suv – made in America

Här är den första bilden på Maseratis suv som kommer komma ut på marknaden 2013 och bygga på samma plattform som amerikanska Jeep Grand Cherokee.

Högsta hönset på Fiat, Sergio Marchionne har stora planer för Maserati. Utöver att introducera två nya sedanmodeller och, som vi tidigare skrivit om, även en suv för att svara på Porsches framgångar med sin Cayenne. Cayenne är i dag Porsches mest sålda modell och det är den amerikanska marknaden som inte kan bli mättad på biltypen.

Vi kan redan nu visa den första bilden som läckt på Maseratis kommande suv-modell via Autospies. Det vi kan se är tydliga släktdrag med MaseratiGranTurismoochGrand Cabrio, men den kommande suven kommer bygga på plattformen till amerikanskaJeep Grand Cherokee.

Tack vare Fiat-gruppens köp av Chrysler-koncernen där Jeep ingår, har man fått tag på både kompetens och delar som man ska använda till att bygga den kommande suv-modellen. Suven planeras bygga på samma plattform som Jeep Grand Cherokee och även byggas i Jeep-fabriken i Detroit.

Om det blir Jeep-motorer i bilen är inte klart ännu men enligt Speedlux har Marchionne lite diffust sagt att Jeep-Maseratin kommer få en "rock'n'roll-motor".

Om det betyder att Maserati-suven inte kommer använda sig av den Maseratis egna skönsjungande 4,7-liters 450-hästars V8 får vi se när Maserati visar upp en prototyp av bilen på Frankfurtmässan senare i september. Men om det är prestanda-suv man vill ha så har Grand Cherokee en 470-hästars HEMI V8-motor till Grand Cherokee SRT8.

Diesel i en Maserati hade varit helgerån för många för bara några år sedan men det är möjligt att även Grand Cherokees treliters diesel-sexa hittar ner under motorhuven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!