Maseratin kan fatta eld – 50 000 återkallas

Flera Maserati-modeller tillverkade mellan 2014 och 2017 riskerar att börja brinna. 50 000 bilar återkallas nu i Nordamerika för att få problemet undersökt och åtgärdat.

Maserati i Nordamerika har utlyst två separata återkallelser på grund av risk för att bilarna kan fatta eld. Över 50 000 bilar av modellår 2014-2017 berörs. Den första återkallelsen gäller specifika modeller av Quattroporte, Ghibli och Levante, där eljusteringen av stolarna kan göra att sladdar skavs, vilket eventuellt kan resultera i kortslutning.

Den andra återkallelsen berör Quattroporte och Ghibli av modellår 2014 och 2015. Denna gång handlar det om bränsleledningar som kan gå sönder eller läcka bränsle.

Även förra året omfattades tusentals bilar från Maserati av återkallelser, men då handlade det om bakhjul och växellådor. Vilka andra marknader förutom Nordamerika som eventuellt berörs denna gång är ännu oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!