080131-maserati-chicane

Maseratis studentkoncept – Chicane

Maserati Chicane kommer att visas på bilsalongen i Genève i mars. Bilen är ett koncept ritat av studenter vid IED. Chicane kan vara en föraning om hur Maseratis kommande instegsmodell kan komma att se ut.

Till den kommande bilsalongen i Genève har Maserati inte planerat att visa någon ny modell. Däremot kan man stoltsera med ett mycket läckert koncept. Sista-års-studenterna vid IED (Instituto Europeo di Design) har skapat konceptbilen som kan ge en fingervisning om Maseratis kommande instegsmodell. Likt storebror GranTurismo ska bilen vara en 2+2 sedan med frontmonterad V8-motor och bakhjulsdrift. Chicane är 1,85 meter bred och 4,4 meter lång, det vill säga nästan halvmetern kortare än GranTurismo.

Chicane-konceptet valdes ut av 17 andra designförslag. Juryn som valde mellan de olika studenternas förslag bestod av designchefer från Fiat. Det vinnande konceptet har tydliga likheter med Maseratis tidigare Birdcage-koncept, men att den är släkting till GranTurismo syns också tydligt. Chicane är dock inte lika elegant som GranTurismo, bland annat har kromet fått ge vika för en sportigare exteriör. Det finns en del intressanta detaljer på bilen. De insjunkna främre strålkastarna ser nästan ut att sitta inne i hjulhusen, och de för Maserati så typiska luftintagen på framskärmarna har flyttats ända bak till dörrarna. Man kan fråga sig vilken funktion de kommer att fylla där. Det bör påpekas att Maserati inte har givit någon indikation på att Chicane kommer att gå i produktion. Bilen ska bara visas i Genève tillsammans med ett annat, rent virtuellt koncept. En video kommer att visas med Sfida i huvudrollen, en 2+1 coupe vars tänkta kundgrupp består av unga och dynamiska människor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!