071015-Maybach 62 Landau

Maybach 62 utan tak blir Landaulet

På internationella bilsalongen i Dubai i november ska tyska lyxbilstillverkaren presentera helt nya Maybach 62 Landaulet – en öppen version av deras långa befintliga lyxvagn.

Det är holländska AutoTelegraaf som rapporterar att Maybach 62 kommer att visas i Dubai som en så kallad Landaulet (finns även med stavningen Landaulette), alltså en delvis öppen bil. Kort och gott kallades dessa bilar även för Landau eftersom biltypen uppfanns i den tyska staden med samma namn.

Landaulet blev en populär biltyp på 1920- och 1930-talet och användes mest av statsmän. Bilen på bilden nedan är en Mercedes-Benz Typ 300 d Landaulet från 1960 som kördes i påvens tjänst. Det som kännetecknar en Landaulet är bilens fasta tak över föraren, alltså från A till B-stolpen. Från B-stolpen och bakåt består taket av tyg som kan dras bak/fällas ner för att skapa en öppen plats för de åkande i baksätet.

Maybach 62 Landaulet kommer endast att tillverkas i 20 exemplar. Den är tänkt för rika personer i främst Förenade Arabemiraten. Priset på bilen är okänt, men räkna med en hutlös summa. Maybach 62 i grundutförande kostar i dag från 4,5 miljoner kronor.

Mercedes-Benz Typ 300 d Landaulet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!