100316-maybach-facelift

Maybach ansiktslyfts – sista dödsryck?

Bilder på vad som sägs vara en ansiktslyft Maybach har läckt ut på nätet. Den nya fronten ska presenteras i Peking nästa månad, men kommer det att hjälpa eller sjunger det förlusttyngda Maybach på sista versen?

 Även hyperexklusiva bilar som Maybach kan behöva en uppfräschning då och då. För Maybachs modellutbud är det verkligen inte för tidigt, Maybach 57 lanserades redan 2002 och har varit oförändrad sedan dess. Men nu verkar det vara dags. Bilder på vad som uppges vara Maybachs nya front har läckt ut på nätet.

Nyheterna är svåra att se men om man letar noga så hittar man LED-ljus där de gamla dimljusen satt och en tjockare ribba som delar grillen på mitten. De nya LED-ljusen påminner mycket om de vi har kunnat se på Mercedes senaste modeller, bland annat E-klass. De magra uppgifter som har läckt ut säger att ansiktslyftet begränsas till just ansiktet, det blir inte några förändringar i drivlinan eller chassit. Det nya Maybach-ansiktet ska enligt uppgift premiärvisas på Beijing Motor Show i april.

Ansiktslyftet kan bli det sista som händer det återfödda Maybach-märket. Den Daimler-ägda lyxbilsdivisionen har brottats med vikande försäljningssiffror de senaste åren och Daimler-bossen Dieter Zetsche har vid ett flertal tillfällen uttryckt sitt missnöje med Maybach. Det har inte kommit några tecken på att en ny generation Maybach-modeller är på gång. Dessutom rapporterar brittiska Auto Express att chefer Daimler redan har fattat ett inofficiellt beslut att avveckla Maybach. Beslutet uppges vara ett led i att låta S-klassen återfå den status den hade innan Maybach återföddes i början av 2000-talet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!