071221-mazda-2-3-6-mps

Mazda 2, 3, 6 och MX-5 som MPS-versioner

Mazdas sportiga MPS-versioner av 3 och 6 har rönt stor uppmärksamhet de senaste åren – mycket bil för ganska lite pengar. Därför visar Mazda upp fyra nya MPS-koncept på Tokyosalongen i januari, bland annat MX-5.

MPS-versionerna är också kända under namnet Mazdaspeed. Hittills har det bara varit Mazda 3 och 6 som har funnits med MPS-pulver under huven och i sexans fall innefattar det också fyrhjulsdrift. Motorerna är 2,3-liters fyror med turbo och 260 hästkrafter.

Nu när nya Mazda 6 är på ingång diskuteras det flitigt på nätet om hur nästa MPS-version kommer att se ut och bete sig. Det är antagligen därför Mazda väljer att retas lite genom att visa upp ett gäng MPS-koncept på bilsalongen i Tokyo i januari. Inte bara Mazda 6 i MPS-kostym visas utan även Mazda 2, 3 och MX-5. Dock går bilarna under andra namn och modellbeteckningar:

• Mazda 2 MPS kallas Demio Mazdaspeed Concept 

• Mazda 3 MPS kallas Mazdaspeed Axela MS Concept 

• Mazda 6 MPS kallas Atenza Mazdaspeed Concept 

• Mazda MX-5 MPS kallas Roadster Mazdaspeed Concept 

Tyvärr har Mazda inte släppt några uppgifter om bilarna, bara bilder. Men förutom tuffare utseende med låga luftmotståndskoefficienter kan man förvänta sig ännu lite mer effekt än dagens MPS-modeller.

Fotnot: Stora Tokyosalongen ägde rum oktober/november 2007. Bilsalongen i Tokyo i början av 2008 är en annan mindre utställning som pågår helgen 11 till 13 januari, varav de två sista dagarna är öppna för allmänheten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!