080124-nya-mazda-2-3d

Mazda 2 blir sportigare som 3d

Nya Mazda 2 finns sedan några månader tillbaka att köpa med fem dörrar. Nu avslöjar Mazda att en sportigare tredörrarsversion kommer att debutera på Genèvesalongen i mars.

Nya Mazda 2 har fått många positiva omdömen från media runt hela världen. En av anledningarna är Mazdas lyckade bantning av bilen med 100 kilo jämfört med föregångaren. Nu ligger matchvikten på strax över 1 000 kilo. Nackdelen är att den kanske ser lite tråkig ut med sina fem dörrar och därför är nu en tredörrarsvariant på gång.

På bilsalongen i Genève i mars, närmare bestämt tisdagen den fjärde, ska den nya sportiga modellvarianten visa upp sig inför hungriga blickar och kameralinser. Mazda skriver i sin pressrelease att tredörrarsversionen får alla attribut som femdörrars har, men här levererar bilen en sportigare känsla till ett mer tillgängligt pris. Allt för att locka den yngre publiken.

Motorerna blir desamma som för sin mer flexibla brorsa, det vill säga bensinare på 1,3 respektive 1,5 liter samt en turbodiesel på 1,4 liter. De två förstnämnda är de som är aktuella för Sverige. Alla motorer står för låga bränslesiffror och koldioxidutsläpp.

När det gäller en MPS-version av Mazda 2 så finns det ännu inget bekräftat från japanernas sida. Rykten finns så klart och nog är möjligheten stor att en sådan prestandaversion får se dagen ljus. För bara några dagar sedan visade Mazda upp ett 2 MPS-koncept på bilsalongen i Tokyo. Blir den verklighet kan man förvänta sig runt 200 hästkrafter i den lilla flugviktaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!