Mazda 3 MPS uppdateras för noll spänn

Mazda 3 MPS, ett glädjepiller i golfklassens GTI-segment, genomgår en lättare ansiktslyftning inför 2013. De 260 arbetsvilliga hästkrafterna kvarstår, liksom prislappen från förr.

Mazda 3 fick en smärre uppdatering tidigare i år som gav modellen ett delvis nytt yttre men framför allt var det tekniken som hade förbättrats jämfört med tidigare. Snålare och vassare motorer samt förbättrat chassi, direktare styrning och bättre ljudkomfort. Dessutom valde Mazda att sänka priset på flertalet av modellversionerna, ganska ovanligt.

 Mazda 3 MPS genomgick också föryngringskuren men får sig ändå en dos förändringar även inför 2013. Bland nyheterna hittar vi nya 18-tumsfälgar i mörk gunmetal (kanonmetall på svenska), nya svarta detaljer på ytterbackspeglarna, nederdelen av bakre stötfångaren och insidan av takvingen.

 Motorn har inte förändrats utan stoltserar fortfarande med sina 260 turbohästar plockade ur 2,3 liter cylindervolym. Vridmomentet ligger maximalt på 380 newtonmeter, detta vid 3000 r/min. Motorn är kopplad till en kortslagig sexväxlad manuell låda.

 0-100 km/h avverkas på rappa 6,1 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h.

 Mazda 3 MPS kostar trots förändringarna fortfarande 279900 kronor och då ingår en hel del utrustning som standard, bland annat klimatanläggning, informativ färgskärm på instrumentbrädans ovandel, parkeringssensor bak, döda vinkeln-varnare, bixenon-ljus med kurvfunktion, Bose-ljudsystem och mycket annat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr