070909-nya-mazda-5

Mazda 5 får nytt ansikte

För att bättre samspela med sina modellsyskon har Mazda 5 genomgått en exteriör ansiktslyftning. Interiört blir det dock inte speciellt stora förändringar.

Mazda 5, eller Premacy som den heter i Japan, får en lättare exteriör ansiktslyftning för att närmare knyta an till de övriga modellerna i Mazdafamiljen. Nytt är också infällda blinkers av ledljustyp i sidobackspeglarna. Baktill har ljusen en ny utformning med bland annat led-bromsljus. Bilens fjädringskomfort har förbättrats jämfört med den utgående modellen samtidigt som den har fått mindre uppdateringar interiört – bland annat finns klädseln i en ny uppsättning färger.

Framhjulsdrivna Mazda 5 kommer med fyrcylindriga motorer – två bensinare, en på 1,8 liter och en på två liter, samt en diesel på två liter. Bensinmotorerna har femväxlad automatlåda medan dieselmotorn växlas manuellt via sex växlar.

Ansiktslyfta Mazda 5 säljs redan i Japan. Inom kort väntas den till Europa och Sverige. Utgående modell kostar 199 000 kronor i grundutförande (Comfort) och det är inte helt osannolikt att nya modellen kommer att få samma konkurrenskraftiga prissättning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!