110420-mazda-cx-5-2012

Mazda bekräftar CX-5

Nu bekräftar Mazda att de ska bygga en liten suvmodell. Lillebrorsan till CX-9 och CX-7 ska heta CX-5 och kommer att lanseras på Frankfurtsalongen i höst.

Mazdas konceptbil Minagi som visades i Genève i mars ledde inte oväntat till rykten om att Mazda var på väg att lansera en mindre suvmodell. Bara några veckor senare bekräftar nu Mazda att så faktiskt är fallet. Den nya suven, som ska baseras på Minagi-konceptet, blir Mazdas minsta suvmodell och kommer att heta CX-5.

Mazda CX-5 kommer att debutera på Frankfurtsalongen i september och blir då inte bara Mazdas minsta suvmodell hittills utan även den första Mazdan med det nya designspråket Kodo som introducerades genom konceptbilen Shinari. Mazda CX-5:s främsta konkurrenter blir Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Honda CR-V, Kia Sportage och Hyundai ix35.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr