070921-mazda-cx-7-diesel

Mazda CX-7 kommer med diesel

Mazda CX-7 är aktuell i Sverige nu. Motorn som erbjuds kanske inte alla nappar på – en 260 hästkrafter stark bensinare. Men redan nästa år kommer Mazdas crossover med en snålare diesel under huven.

Crossover-modellen Mazda CX-7 är ny på svenska bilmarknaden och finns endast med en modifierad MPS-motor på 2,3 liter med 260 hästkrafter och sexväxlad manuell växellåda. De flesta konkurrerande suvar och crossover-modeller erbjuds med dieselmotorer, därför introducerar Mazda en oljebrännare i CX-7 under 2008, troligtvis runt sommarmånaderna. Det blir en 2,2 liter stor och 155 hästkrafter stark turbodiesel som placeras under huven, samma motor som kommer att finnas till nästa generation Mazda 6 som visades upp i Frankfurt. Denna dieselmotor är utvecklad genom ett samarbete mellan Ford och PSA Citroën-Peugeot.

Mazda CX-7 med 2,3 liter och 260 hästkrafter kostar från cirka 309 000 kronor. Vad dieselversionens pris hamnar på är ännu okänt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!