051228_cx-7 Foto: Mazda

Mazda CX-7 senaste Crossovern från Japan

Mazda följer trenden med Crossovers och presenterar i början av januari sin senaste, CX-7. Den finns på bilsalongen i Los Angeles och kommer till Europa senare under 2006.

För nästan ett år sedan visade Mazda en konceptbil vid namn MX-Crossport på bilsalongen i Detroit. I början av januari kommer den tillbaka till USA och besöker Kalifornien på Los Angeles bilmässa. Men nu heter den inte längre MX-Crossport. Det nya namnet är CX-7 och det är med det namnet som den blir produktionsbil.

CX-7 är den senaste i raden av så kallade Crossovers, alltså en blandning mellan en sedan och en SUV. Den sedan som man tagit mest influenser av i det här fallet är Mazdas sportbil RX-8. Den låga grillen och stora främre skärmbreddarna är tecken på det.

Jim O'Sullivan, VD för Mazda North American Operations tycker CX-7 representerar Mazda.

- Nya CX-7 är kraftfull, har en modern och sportig design, hög detaljkvalitet och ger mycket körglädje. Den representerar allt som en Mazda SUV skall vara, säger han.

Motorn kommer från Mazda 6 MPS. En fyrcylindrig bensinmotor på 2,3 liter som ger 244 hästkrafter vid 5 000 r/min. 18 tums hjul, antisladdsystem och 6-växlad automatlåda är standard. Framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift får man välja själv.

CX-7 kommer till Europa under senare delen av 2006.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!