Mazda CX-8 fyller tom lucka

En stor suv saknas på den inhemska marknaden, därför skickar nu Mazda info om att de tänker lansera CX-8. En sjusitsig suv som ska börja säljas innan årets slut.

För drygt två år sedan presenterade Mazda den senaste generationens CX-9 (se bildgalleri nedan) en bil som inte såldes på hemmaplan.

Men nu får japanerna en helt egen större suv att ratta längs vägarna på det asiatiska öriket. Företaget meddelar i ett pressmeddelande att de har som avsikt att lansera en ny suv vid namnet CX-8.

Mazda presenterar bilen med en enda bild – på interiören som visar en intressant detalj. Nya CX-8 kommer att säljas i sex- och sjusitsigt utförande, där mittraden får ett centralt armstöd vid utförandet som tar färre passagerare.

Nya CX-8 kommer att vara 175 millimeter kortare än syskonet CX-9 och 129 millimeter smalare. Vad gäller höjden kommer CX-8 mäta in på 179 centimeter, vilket även det är lägre än storebror CX-9.

Under huven sitter en 2,2 liter stor turbodiesel, Skyactiv-D som Mazda kallar den, som tros producera 175 hästkrafter och 420 newtonmeter, precis som i lillebror CX-5 som säljs ibland annat Sverige.

Säljstart har dock Mazda inte presenterat men meddelar att de siktar mot årets slut.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!