101119-mazda frimärke

Mazda hamnar på frimärke

I år fyller Mazda hela 90 år och det vill det kejserliga japanska postverket uppmärksamma genom att ge ut ett frimärksblock med tio olika Mazda-modeller genom tiderna.

Gamlingen Mazda uppmärksammas på ett extra speciellt sätt hemma i Japan. Det japanska kejserliga postverket har tagit fram ett frimärksblock som en sorts gratulation till bilmärket som i år firar 90 år.

Blocket innehåller tio olika frimärken där var och ett har en bil från Mazda avbildad. Bland bilarna som förärats en plats finner vi den lilla trehjuliga lastbilen Mazda-Go från 1931 som var grundaren Jyujiro Matsudas första fordon, klassikern Cosmo Sport och sportbilsikonerna RX-7 och MX-5. Nyaste bilen som kommer att bli tungkysst många gånger är familjevänliga Mazda 5.

Den som köper ett frimärksblock för att hedra Mazdas 90-årsjubileum blir också ägare av en Mazda Cosmo Sport 110S i skala 1:64.

Är du intresserad av frimärksblocket får du bege dig till regionerna i och runt Hiroshima för det är där som det kommer att säljas. I regionen håller Mazdas huvudverksamhet också till.

Frimärksblocket heter History of Mazda Motor Corporation Hiroshima och kommer ut i en begränsad upplaga.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer