Mazda Hazumi Concept läcker ut igen

Tidigare har vi bara fått se mörklagda bilder och skisser av nya Hazumi Concept som visar oss ungefär hur kommande Mazda 2 kommer att se ut.

Än så länge har inga officiella uppgifter från Mazda släppts men vad vi kan se på bilderna är en konceptbil som följer samma designspråk som vi tidigare sett på Mazda 3, 6 samt CX-5. Konceptbilen har en frontspoiler i kolfiber kompletterad av den stora grillen som flankeras av LED-strålkastare och varselljus.

Hazumi Concept har även utrustats med ett panoramasoltak samt dubbla mittmonterade avgasrör. I kupén ser vi en trefärgad interiör där ratten och instrumentpanelen riktad till föraren påminner mycket om den som sitter i nya Mazda 3, med både digitala och analoga mätare samt en head up-display. Den övriga inredningen skiljer sig dock från nuvarande modeller med en ”svävande” infotainmentdisplay samt de fyra separata stolarna med en egen infotainmentdisplay för baksätet. De två sistnämnda detaljerna får vi förmodligen inte se på den produktionsfärdiga modellen som troligtvis kommer att ha ett konventionellt baksäte med tre sittplatser.

Mer uppgifter om nya Mazda Hazumi Concept kommer vi att få när den har visats på bilsalongen i Genève som börjar i morgon.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!