110119-mazda-minagi

Mazda Minagi visar att CX-5 är på gång

För en tid sedan fångades en maskerad prototyp av Mazdas kommande småsuv på bild av bilspionen. Nu får vi ytterligare ett bevis på att Mazda har en lillebror till CX-7 på gång.

Mazdas långsvepta konceptbil Shinari lär förmodligen aldrig sättas i serieproduktion men ser trots det ut att bli en av de mest inflytelserika Mazda-bilarna under de närmaste åren. Med Shinari lanserade Mazda nämligen sitt nya formspråk Kodo som ska influera kommande modeller från Mazda. När de första bilderna på Mazdas nya konceptbil Minagi nu visas ser vi att Kodo-formerna redan har börjat sprida sig. Titta bara på fronten som bär tydliga drag av Shinaris aggressiva hajansikte.

Konceptbilen Minagi ska premiärvisas på Genèvesalongen i mars men frågan är hur mycket koncept den egentligen kommer att vara. Vi vet sedan tidigare att Mazda utvecklar en mindre suvmodell som ska ta plats under sportsuven CX-7 i Mazdas modellutbud. Bilspionen har till och med fångat bilen på bild, dock kraftigt utstyrslad i en förkortad CX-7-kaross.

Minagi väntas byta namn till CX-5 när den så småningom sätts i produktion och blir med stor sannolikhet ett lite sportigare alternativ till bilar såsom Volkswagen Tiguan, Ford Kuga och Hyundai ix35.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr