100202-Mazda MX-5 20th

Mazda MX-5 20th Anniversary Edition

Det kan inte ha gått någon förbi att världens mest populära sportbil – Mazda MX-5 – fyllde 20 år förra året. För att hylla bilen och alla dess fans runt om i Europa visar Mazda upp en jubileumsmodell i Genève, en version som endast ska tillverkas i 2 000 exemplar.

På den stora bilsalongen i Genève som äger rum i mars ska Mazda avtäcka nya Mazda 5 och uppdaterade Mazda 6. Men frågan är om det inte blir en annan Mazda-modell som kommer att stjäla mest uppmärksamhet. Tänker då på den jubileumsmodell som täcket faller för den 4 mars, nämligen Mazda MX-5 20th Anniversary Edition – en bil som ska tillverkas i endast 2 000 exemplar och endast säljas i Europa.

Mazda MX-5 20th Anniversary Edition baseras på sufflettmodellen (Soft Top/Cabriolet) med 1,8-litersmotor på 126 hästkrafter och med femväxlad manuell låda. Jämfört med standardvagnen skiljer sig jubileumsmodellen på några punkter. Bland annat har ett av målen när man tog fram bilen varit att gå tillbaka till ursprunget (generation NA) när det gäller exempelvis körupplevelsen vid rattandet av en öppen bil. Andra förändringar jämfört med vanliga 1,8 Cabriolet är kromade detaljer så som sargen runt grillen, dörrhandtagen och innanmätet i strålkastarna. Dessutom har MX-5 20th Anniversary Edition försetts med nya 17-tums lättmetallfälgar som är speciella för modellen samt fjäderbensstag för att spä på den sportiga känslan. Varje bil är så klart numrerad mellan 1 och 2 000 på en liten metallplatta i bilen.

Jubileumsmodellen erbjuds i tre olika kulörer – True Red, Chrystal White och den helt nya färgen Aurora Blue. Dessutom har bilarna vissa färganpassade detaljer i interiören.

Mazda MX-5 20th Anniversary Edition kostar 209 900 kronor.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer