Mazda MX-5 2013

Mazda MX-5 facelift officiell

Nu har Mazda valt att digitalt avtäcka ansiktslyfta versionen av sin lilla roadster MX-5, eller Miata som den även kallas. Det handlar om ett varsamt lyft som bland annat inkluderar en aktiv huv.

Mazda MX-5 av nuvarande generation, den tredje i ordningen, är inne på sitt sjätte år och det är dags för en facelift som japanerna nu presenterar. Förändringarna är inte gigantiska men de finns där om man synar bilderna i bildgalleriet nedan.

 I fronten syns nyheterna tydligast. Grillens gap har vuxit och ser samtidigt ut att ha blivit något kantigare i utförandet. Öppningarna på vardera sida om grillen, där man vanligtvis hittar dimljusen, har fått helt ny utformning. Längst ned på stötfångaren har man placerat små ”chin spoilers”, en form av splitters som ska förhöja bilens sportiga utseende. En grå kulör utgår ur sortimentet medan en annan grå tillkommer. Nya fälgar finns också bland nyheterna, dessa ser du bland bilderna nedan.

 Interiört hittar man nya färger på klädsel och läder som kan kombineras med sportig Alcantara. Men det är inte allt man får uppleva som nytt från insidan som förare. Man lär också märka av att Mazda har jobbat med bilens gasrespons, något som ska ha gjort bilen mer lyhörd vid gaspådrag i utgången av kurvor. Mazda beskriver att känslan har blivit med linjär och smidigare. Även bromsarna har förbättrats.

 Huven har blivit aktiv på det sätt att den lyfts upp i bakkant vid påkörning av fotgängare. Det ska sänka risken för allvarligare skador.

 Redan i går påbörjade försäljningen av uppdaterade Mazda MX-5 i Japan. När vi européer får ta del av nyheterna återstår att se, men relativt snart förmodar vi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!