Mazda MX-5 GT Concept till Goodwood

Mazda tänker undersöka publikintresset för en 208 hästkrafter stark MX-5 GT på bilfesten Goodwood Festival of Speed som drar i gång i veckan. Om man får tillräckligt mycket respons kan MX-5 GT bli verklighet.

Med ersättaren till Mazda MX-5 runt hörnet är GT Concept den senaste i raden av specialversioner av MX-5. GT Concept kan förutspå en kommande snabbversion av den lilla roadstern, innan nuvarande modell går i graven 2014. 208 hästkrafter hämtas ur den 2,0 liter stora fyran utan överladdning vilket är 47 mer än standardbilens 161 hästkrafter.

 Inspirationen bakom bilen kommer dels från MX-5 Super20 som visades upp vid SEMA-mässan 2011 och dels från banbilen MX-5 GT. Utifrån sett har den utrustats med ett bredare kjolpaket i kolfiber, dubbla avgasrör placerade centralt bak och en liten vinge på bakluckan.

 Om det blir en GT-version av MX-5 så kommer Mazda troligtvis att visa upp modellen på bilsalongen i Tokyo i december. Goodwood Festival of Speed pågår mellan 28 juni och 1 juli. Förutom Mazda MX-5 GT Concept kommer man även visa upp Mazda Takeri Concept och crossovern CX-5.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!