Mazda MX-5 uppdateras

Efter tre år är det nu dags för Mazdas sportiga roadster MX-5 att uppdateras. Men det rör sig inte om några större förändringar.

Nuvarande Mazda MX-5, generation ND, presenterades på tre platser världen över i september 2014 och salongsdebuterade i Paris i oktober och i Los Angeles i november. Produktionen kom dock inte igång förrän i mars året därpå och modellen dök upp hos de europeiska handlarna först under hösten 2015. MX-5 av senaste snitt är med andra ord inte speciellt gammal, det hindrar ändå inte Mazda från att visa den uppdaterade versionen på Tokyosalongen som öppnade upp dörrarna tidigare i dag. Bilen som visas i Mazda-montern heter dock inte MX-5 utan Roadster, vilket är MX-5:s modellnamn i Japan. Och det är just Japan som kommer att vara först att få ta del av nyheterna som senare även kommer till godo de amerikanska och europeiska kunderna.

Mazda MX-5 årsmodell 2018 (i Japan alltså) bjuder på en förändrad exteriör färgpalett, ny sufflett i mörkrött, klädsel i nappaläder och mörka BBS-fälgar. RF-varianten får ett nytt tillägg i tillvalslistan – svart hardtop.

Andra nyheter är stolsvärme, tydligare mätartavlor, bättre ljudisolering, bromskraftåtervinning och start/stopp-system på samtliga modellversioner samt adaptiva LED-strålkastare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!