Mazda retas med nya Mazda 6

Precis som teknikensvarld.se kunde avslöja förra veckan är Mazda mitt uppe i utvecklingsarbetet av nästa Mazda 6. Nu går Mazda själva ut med en teaservideo för hur bilen kommer att se ut.

Att konceptbilen Mazda Takeri till slut skulle komma att hamna i produktionsfärdigt skick var kanske givet –bilen var storleksmässigt ungefär som nuvarande Mazda 6 och nu bekräftar Mazda detta med teaservideon för just Mazda 6.

 Själva filmen har man nämligen döpt till ”All-New Mazda 6, not TAKERI”, vilket troligtvis betyder att mycket av Takeris design minus de typiska ”konceptbilsdragen” som de formmässigt fina men funktionellt usla backspeglarna och dörrhandtagen, kommer hamna i den färdiga produkten.

 – Det djupt skulpterade ansiktet med skarpa ögon som blickar framåt, definieras av den kromade kromade vingen, förklarar Mazda 6 chefsdesigner Akira Tamatani.

 Mazdas utmanare till Ford Mondeo och Volkswagen Passat väntas till bilsalongen i Paris i september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!