080112-mazda-rx-8-update

Mazda RX-8 uppdateras och vässas

Det är fem år sedan Mazda RX-8 lanserades och alltså dags för en ansiktslyftning för att hänga med några år till. I samband med uppdateringen kommer också en vassare RS-version.

Samtidigt som nya ansiktslyfta Mazda RX-8 gör debut på bilsalongen i Detroit nu i dagarna, så gör en vässad version sitt första framträdande på den mindre bilsalongen Tokyo Auto Salon, en version som betecknas RX-8 RS.

Tyvärr finns det ännu inte några officiella tekniska specifikationer över bilarna. Vi vet inte om ansiktslyftningen innebär någon uppdatering av den varvvilliga 1,3-liters wankelmotorn med 231 hästkrafter eller vad RS-beteckningen innebär rent effektmässigt.

På bilderna, som visar RS-versionen, kan man se vad ansiktslyftningen innebär. En ny omarbetad front med luftintag som växt något samtidigt som de runda dimljusen har ersatts mer integrerade och rektangulärformade diton. Strålkastarna och bakljusen har även de fått sig en lätt uppdatering. Längst ner på främre spoilern sitter en splitter med små ”vingar”, något som inte bara är för syns skull, utan också påverkar bilens stabilitet positivt. Bilen på bilderna har dessutom nya 19-tumsfälgar och en ny vinge på bakluckan, något som med all sannolikhet endast RS-versionen får ta del av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!