Mazda visar mer av CX-4

Presentationen av Mazdas nya suv med coupéstuk, CX-4, närmar sig med stormsteg. Men det är inte dags riktigt än och det hinns med ytterligare några teaserbilder.

På Frankfurtsalongen förra hösten visade Mazda konceptbilen Koreu som sades vara en förhandsvisning av kommande CX-4, en lillebror till CX-5 och med slankare linjeföring.

För en knapp månad sedan kom första teaserbilden som visade vänstra, bakre takstolpen. Nu har det poppat upp ytterligare några teaserbilder.

Avhuggen nos, men den ser vi i stället i bilden nedan.

Den översta visar CX-4 i profil och avslöjar den viktigaste detaljer, nämligen den kraftigt sluttande bakrutan. Vi har lagt på lite ljus på just den bilden för att avslöja ytterligare detaljer, men tyvärr ser vi inte mycket mer än att fronten är avhuggen. Den får vi i stället tydligt se nedan.

Vi lägger märke till att formerna från konceptbilen är i princip identiska på produktionsbilen. Det är mest detaljer, så som backspeglarna och dörrhandtagen, som är förändrade till att vara mer praktiska.

I slutet av april är det världspremiär för Mazda CX-4, en händelse som äger rum i Peking. Anledningen till att Mazda valt just Kina som skådeplats för avtäckningen är att CX-4 ska tillverkas och säljas i just Kina. Modellen kan komma att bli aktuell på fler marknader i ett senare skede.

Så här ser konceptbilen ut, produktionsbilen kommer att vara nästan identisk med den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!